Alpina Group en verzekeraar ASR hebben samen een nieuwe theorie examen game gelanceerd. De app moet het verkeersbewustzijn van verkeersdeelnemers verbeteren. Door Nederlanders beter op de hoogte te houden van de laatste verkeersregels, willen beide partijen het aantal verkeersongelukken in ons land verbeteren. Verzekeraar ASR ziet het uitbrengen van de game als een manier om meer verkeersongelukken te voorkomen. Daardoor hoeven verzekerden minder schade te claimen en is het volgens de verzekeraar hopelijk mogelijk om de schadelast van de verzekeraar te verkleinen.
Verkeersbewustzijn verbeteren
Met de app willen Alpina Group en ASR proberen de laatste verkeersregels in ons land aan de man te brengen. Het blijkt dat veel Nederlanders wel verkeersregels kennen, maar niet op de hoogte zijn van de laatste wijzigingen. Doordat verkeersdeelnemers slecht op de hoogte zijn van wat wel of niet mag in het verkeer, worden er meer onnodige ongelukken veroorzaakt. Dat draagt bij aan een hogere schadelast voor de verzekeraar. Met het uitbrengen van een game hopen de verzekeraar en Alpina de schadelast te verlagen.
Veilig Verkeer Nederland hield afgelopen jaar al een online verkeersquiz. De resultaten van die quiz werden bijgehouden. De quiz werd ruim 700.000 keer gespeeld, maar de resultaten bleken zorgwekkend. Veel mensen zijn niet op de hoogte van de laatste verkeersregels. Zo is de maximumsnelheid op een woonerf veranderd, maar weet de helft van de deelnemers niet de juiste snelheid te noemen. Een kwart van de spelers wist ook niet hoe hard je mag rijden op een rijbaan waarop een groene streep zichtbaar is. Vooral de kennis over voorrang blijkt onder de maat. Met het uitbrengen van een game hoopt ASR het bewustzijn te vergroten.
Verbeteren kennis
Het is volgens Michael de Nijs, CEO van de Alpina Group, dan ook nodig om de verkeerskennis bij te spijkeren. Dat proberen de bedrijven te doen met een game. Op die manier kunnen de deelnemers spelenderwijs hun kennis verbeteren, zo stelt de CEO. Volgens Alpina Group zijn er veel Nederlanders die al een rijbewijs hebben, maar niet goed meer op de hoogte zijn van de verkeersregels. Na het behalen van hun rijbewijs hebben ze er niet meer naar omgekeken. Dat is een groot probleem, want daardoor ontstaan ongelukken die volgens verzekeraar ASR gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden.
Zo speel je de theorie examen game
Het spelen van de theorie examen game is relatief simpel. Het spel bestaat uit 100 vragen over verkeersveiligheid. Die vragen worden over meerdere speelrondes verdeeld. Het gaat niet alleen om lezen van de vragen. De vragen hebben namelijk ook een visueel onderdeel, zodat je als deelnemer goed kan zien wat er met een vraag bedoeld wordt. Scoort de speler een voldoende, dan mag hij de volgende ronde spelen. Iedere speelronde is na een pauze van 24 uur weer te spelen. De speler krijgt een seintje zodra de vragen weer klaar staan.
Op die manier is het mogelijk fouten in de quiz als gevolg van vermoeidheid te voorkomen. Door regelmatig pauzes in te lassen hopen Alpine Group en ASR de game leuk en boeiend te houden. Het downloaden van de app is volledig gratis. Het spel is te spelen op zowel Android als de iPhone. De app is namelijk te downloaden in de Google Play Store of de Apple App Store.
Zelf theorie examen leren
Er is ook een andere mogelijkheid om meer kennis bij te spijkeren rondom de verkeersregels. Je kunt ook zelf je auto theorie examen leren door bijvoorbeeld het online theorieboek te bestellen. Het theorieboek werkt op dezelfde manier als de game. Je ziet niet alleen tekst en plaatjes, maar interactieve elementen. Daardoor snap je beter wat er met de tekst bedoeld wordt en is de kans groter dat je er ook iets van leert. Een online theorieboek gebruiken werkt vaak beter dan een fysiek boek gebruiken, omdat deze niet interactief is.
Theorie examen oefenen
Ten slotte kun je ook je theorie examen kennis oefenen aan de hand van gratis theorie examen oefenen. Wil je weten welke elementen je fout had en wat je nog beter moet leren? Dan kun je het betaalde examen maken, waarbij je precies kunt zien welke vragen je fout had en wat het juiste antwoord was.
Laatst gewijzigd: 19 december 2022 « Ga terug naar het nieuws / blog overzicht